X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

NATO nu consideră statutul de neutralitate a RM drept obstacol în calea cooperării

28 mai. 2015,, 11:15   Politică
2441 1
НАТО не считает нейтральный статус РМ препятствием для сотрудничества
Foto: 112.ua
Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, aflat la Bruxelles, s-a întrunit, miercuri, cu secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow. La reuniune a participat şi preşedintele comitetului militar al NATO, generalul Knud Bartels.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la comunicatul Serviciului de presă al Ministerului Apărării, părţile au discutat situaţia din regiune, aspectele parteneriatului practic al RM cu Alianţa Nord-Atlantică, îndeplinirea Planului parteneriatului individual RM-NATO pentru 2014-2016.

Cibotaru a exprimat interesul Moldovei de a participa la proiectele NATO "Consolidarea capacităţilor de apărare" şi "Platforma de interoperabilitate", propuse la ultimul summit al alianţei, în Franţa.

Vershbow a salutat eforturile Moldovei de a obţine relaţii de parteneriat cu NATO, subliniind că alianţa nu consideră că statutul de neutralitate a Moldovei este un obstacol pentru a coopera cu blocul militar.

Reprezentantul NATO a apreciat înalt contribuţia contingentului limitat al militarilor moldoveni, care participă la operaţiunea KFOR din Kosovo şi a confirmat sprijinul acordat de alianţă în realizarea proiectelor, inclusiv, nimicirea pesticidelor vechi din Moldova.

Vershbow şi Cibotaru au menţionat importanţa deschiderii la Chişinău a unui Oficiu de legătură al NATO, ceea ce va contribui la fortificarea dialogului şi cooperarea bilaterală în promovarea reformelor din sectorul apărării şi securităţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?