Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Banca Mondială va acorda 12 milioane de dolari pentru producătorii de mere, prune și struguri din Moldova

27 mai. 2015,, 14:30   Economie
2541 0
ВБ выделит $12 млн. молдавским производителям яблок, слив и винограда
Foto: ruvr.ru
Banca Mondială va acorda un credit în mărime de 12 milioane de dolari SUA pentru producătorii de mere, prune și struguri din Republica Moldova. Această prevedere se conţine în Acordul de finanţare adiţională a proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), care a fost semnat între Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Banca Mondială, pe 21 mai 2015. Guvernul Republicii Moldova a aprobat ratificarea proiectului documentului respectiv, informează NOI.md. Potrivit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, documentul va intra în vigoare în următoarele 90 de zile de la data semnării.

Documentul prevede susţinerea financiară a producătorilor de mere, prune şi struguri din Republica Moldova, care au fost afectați de restricțiile impuse de Federația Rusă la export în perioada 2013-2014, plantaţiile cărora nu depăşesc 15 hectare. Suma compensaţiilor va constitui pînă la 50% din diferența creată între preţul la fructe pînă la impunerea embargoului în anul 2014 şi preţul fixat atunci cînd au fost date la procesare.

Condiţiile acordării compensaţiilor sînt stipulate în Regulamentul privind modul de acordare a sprijinului financiar producătorilor de fructe, aprobat prin Hotărîrea de Guvern din 10 septembrie 2014. Acordarea compensaţiilor se va efectua prin intermediul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?