Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ce au găsit procurorii în urma perchezițiilor din dosarul în care figurează Dodon

24 mai. 2022,, 15:19   Politică
6648 0

Aproximativ jumătate de milion de lei și zeci de mii de euro ar fi fost găsite de procurori pînă la această oră în cadrul acțiunilor de urmărire penală care se desfășoară în privința fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon.

Astfel, conform surselor Deschide.md, în cadrul perchezițiilor desfășurate la rudele lui Dodon, oamenii legii au depistat mai multe obiecte de preț și sume impunătoare de bani.

La casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lîngă zecile de mii de lei, procurorii au găsit și un plic cu aproximativ 10 mii euro cu înscripția „Pentru PSRM”.

Tot acolo, organele de drept au găsit și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de EURO ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”.

Totodată, procurorii au descoperit și un set de șah dăruit lui Dodon de fostul șef al Moldtelecom și ex-viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, bănuit de îmbogățire ilicită și stabilit în Romînia.


În cadrul perchezițiilor în apartamentul cumnatului lui Igor Dodon, Petru Merineanu, procurorii Anticorupție au găsit mai multe bancnote de 100 de EURO.

Procurorii urmează să stabilească proveniența banilor.

Amintim că, în această dimineață, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au efectuat percheziții la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?