X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Chirtoca: Acest oraș va redeveni frumos și bun de locuit (FOTO,VIDEO)

25 mai. 2015,, 09:15   Politică
3771 0

Киртока: Этот город вновь станет красивым и пригодным для жизни (ФОТО)
Foto: noi.md

Unire pentru Chișinău – acesta a fost laitmotivul întîlnirilor pe care le-a avut cu orășenii candidatul PCRM la funcția de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, în timpul plimbării în jurul lacului din parcul „Valea Morilor”, informează NOI.md. Candidatul la funcția de edil al Chișinăului i-a întrebat pe cetățeni despre cele mai stringente probleme și le-a solicitat opinia privind posibilele căi de soluționare eficientă a acestor probleme.

Referindu-se la necesitatea păstrării parcurilor și spațiilor verzi în orașpentru menținerea balanței ecologice, Vasili Chirtoca a adus ca exemplu parcul „Valea Morilor”. Candidatul la funcția de primar general a atras atenția asupra faptului că acest parc bine proiectat și construit a fost adus de autoritățile locale în pragul ruinării: schema parcului a fost încălcată, iar blocurile de locuit se extind, îngustînd suprafața spațiilor verzi. Vasili Chirtoca consideră că această situație este inadmisibilă și promite să o redreseze.

Candidatul a menționat că proiectul de reabilitare a lacului conține erori grave, or, construcția unor bazine acvatice artificiale prevede lipsa unghiurilor ascuțite, pentru a asigura circulația și autopurificarea apei. „E bine că s-a făcut cîte ceva, însă lucrul trebuia de dus la bun sfîrșit”, a menționat candidatul la funcția de primar general. „Noi vom ajusta acest proiect la rigorile necesare. Aceasta ține de munca permanentă a primarului”, a subliniat Vasili Chirtoca.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?