X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Nicolae Timofti mizează pe „abordarea individuală a Moldovei din partea UE” la summitul de la Riga

22 mai. 2015,, 16:15   Politică
3106 1
Тимофти рассчитывает на "индивидуальный подход ЕС к Молдове" на саммите в Риге
Foto: protv.md
Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, speră la "o abordare individuală" faţă de Moldova din partea Uniunii Europene la summitul de la Riga. Șeful statului și-a exprimat această speranță în fața reprezentanților presei vineri, 22 mai, în cadrul Summitului, relatează agenţia "Infotag".

Potrivit lui, în cadrul dineului oficial de ieri, precum şi în cadrul reuniunilor bilaterale reprezentanţii Moldovei au confirmat "aspiraţia Chişinăului oficial de a adera la Uniunea Europeană".

"Am fost asiguraţi de parteneri că vom fi sprijiniţi în continuare pe calea noastră europeană", a spus Timofti, care a mai specificat că Moldova, Georgia şi Ucraina vor face o declaraţie comună cu privire la aspiraţia la perspectiva europeană.

Secretarul de presă al Preşedintelui, Vlad Ţurcanu, a declarat că "preşedintele este la curent cu cererea simbolică a societăţii civile cu privire la aderarea la UE".

"Nicolae Timofti şi-a dorit singur să transmită cererea oficială de aderare, dar, din cauza unei serii de factori, inclusiv din cauza situaţiei din regiune, acest proces a fost amînat pentru o perioadă mai tîrzie", a spus Ţurcanu.

De asemenea, Nicolae Timofti a declarat la Riga că "Moldova nu a reuşit să depună în anul curent cererea de aderare la Uniunea Europeană, din cauza conflictului din Ucraina".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?