X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Votat! Serviciul Protecție și Pază de Stat va fi reformat

21 mai. 2015,, 17:05   Politică
2870 0

Votat! Serviciul Protecție și Pază de Stat va fi reformat
Foto: newsmoldova.md

Serviciul de Protecție și Pază de Stat urmează a fi reorganizat, dar își va păstra denumirea actuală. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală cu votul a 75 de deputați, informează NOI.md.

Autorii inițiativei își propun să ajusteze cadrul normativ al Serviciului la politicile internaționale de securitate, precum și la Strategia Securității Naționale. Proiectul prevede că rolul și atribuțiile Serviciului vor fi sporite, față de dispozițiile legislației în vigoare. Astfel, documentul stabilește că angajații Serviciului sînt persoane cu funcții de demnitate publică și funcționari publici cu statut special. Un alt amendament se referă la faptul că instituția va putea solicita și primi gratuit de la autoritățile publice, agenții și companii, informații necesare pentru îndeplinirea obligațiunilor de serviciu.

Documentul instituie criterii clare și transparente de selectare, numire și promovare în funcție a colaboratorilor SPPS. Pentru asigurarea unui climat de disciplină în cadrul Serviciului, au fost introduse noi prevederi ce se referă la restricțiile și interdicțiile colaboratorilor. Totodată, angajații instituției vor fi supuși testelor de integritate profesională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?