Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Proiecții de film european în scuarul Muzeului de Istorie din capitală

21 mai. 2015,, 18:15   Societate
3883 0

Proiecții de film european în scuarul Muzeului de Istorie din capitală
Foto : tourblogger.ru

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează proiecții de film și spoturi video despre asistența UE în intervalul 22-24 mai, în scuarul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, informează NOI.md.

Delegația UE în Republica Moldova a inițiat, pe 10 mai, o campanie de informare menită să reflecte asistența și suportul UE în cadrul Politicii europene de vecinătate (PEV) și Parteneriatul Estic (EaP). În cadrul acestor proiecții se vor reflecta pe de o parte cultura cinematografică a statelor membre UE, precum și asistența UE oferită Moldovei.

Proiecțiile de film european și spoturi video însumează filme din peste 10 țări europene, înalt apreciate la celebre concursuri cinematografice. Filme din state precum Spania, Polonia, România, Republica Cehă, Germania, Franța. Lituania, Ungaria, Suedia, Letonia, Finlanda, Ungaria, Austria, Italia. Ecranizările se vor face cu subtitrare în limba română, iar unele pelicule vor fi cu subtitrare în engleză. De asemenea, la eveniment vor putea participa și copii, întrucît în ziua de duminică, 24 mai, vor fi proiectate și filme pentru copii.

Evenimentul va fi inaugurat oficial la 22 mai, cu un discurs de salut din partea ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, precum și a viceministrului Culturii Igor Șarov. La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai ambasadelor statelor UE acreditate în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?