X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova a semnat la Haga Carta Internaţională a Energiei

21 mai. 2015,, 09:00   Politică
3405 0

Foto: trm.md

Moldova a semnat Carta Internaţională a Energiei. Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinţei ministeriale privind Carta Internaţională a Energiei, desfăşurată în perioada 20-21 mai, la Haga (Olanda). La eveniment a participat ministru al Economiei, Stephane Bride, şi miniştrii Energiei, ai Afacerilor Externe şi ai Comerţului din circa 80 de ţări.

Principalul obiectiv al Cartei Internaționale pentru Energie este de a dezvolta potenţialul energetic, de a promova și proteja investițiile în acest sector şi de a asigura securitatea energetică.

Potrivit unui comunicat de presă, printre subiectele abordate în cadrul conferinței sînt: accesul la energie, energia ecologică, promovarea și protejarea investițiilor în energie, energia inovatoare.

Vicepremierul, Stephane Bride, a declarat în cadrul Conferinței ministeriale că semnarea Cartei Energiei de către Republica Moldova reprezintă, în primul rînd, o reconfirmare a opțiunii Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană și în piața energetică europeană.

„Acest parteneriat este un instrument important pentru noi, cu ajutorul căruia piața energetică națională va deveni treptat o parte a pieței energetice europene. Abordarea strategică față Tratatul Cartei Energiei este o cale comună pe care noi o explorăm”, a mai menționat Stephane Bride.

Pe 21 mai va fi organizată o acţiune de nivel înalt pentru directorii instituțiilor energetice internaționale, dedicat investițiilor în energie. Din partea Republicii Moldova va participa Mariana Botezatu, șefa Direcției generale Securitate și Eficiență Energetică a Ministerului Economiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?