Ramzan Kadîrov le cere cecenilor să nu-şi mai lase soţiile să folosească WhatsApp

20 mai. 2015,, 21:00   Război în Ucraina
4693 0

Foto: agerpres.ro

Liderul cecen Ramzan Kadîrov le-a cerut bărbaţilor din Cecenia să îşi împiedice soţiile să mai folosească aplicaţia WhatsApp, după scandalul pe tema căsătoriei forţate a unei minore cu un comandant de poliţie, care s-a răspândit prin intermediul serviciului de mesagerie, relatează Mediafax.

"Încuiaţi-le, nu le lăsaţi să iasă şi atunci nu vor posta nimic", a afirmat Kadîrov, care a aprobat anterior căsătoria unui comandant de poliţie cu o fată de 17 ani, deşi era deja căsătorit, iar legislaţia rusă nu permite poligamia.

"Încetaţi. Purtaţi-vă ca cecenii. Onoarea familiei este cel mai improtant lucru. Nu scrieţi astfel de lucruri. Bărbaţi, ţineţi-vă femeile departe de WhatsApp", a declarat el la un post local de televiziune.

Ulterior, şeful său de cabinet, Magomed Daudov, a propus legalizarea poligamiei în Cecenia, o republică rusă în care majoritatea cetăţenilor sunt musulmani. "Totul trebuie să fie în conformitate cu sharia (legea islamică). Dar dacă un bărbat poate suporta mai mult de o soţie, de ce nu?", a declarat acesta.

Presa locală a scris, înaintea căsătoriei care a avut loc sâmbătă, că ofiţerul de poliţie Najud Gucigov, în vârstă de 47 de ani, a împiedicat-o pe Heda Goilabieva să plece de acasă şi i-a ameninţat familia cu represalii dacă nu i-o predă. Însă Kadîrov a criticat pe contul său de Instagram relatările din presă, afirmând că "părinţii fetei şi-au dat acordul pentru această căsătorie".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?