Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pascaru: Simion a avut legături cu organizațiile care au provocat tulburările din 7 aprilie

20 mai. 2015,, 18:15   Politică
4837 9
Паскару: Симион был связан с организациями, устроившими в последствии беспорядки 7 апреля
Foto: ff.md
Activistul unionist, cetățeanul României George Simion a avut legături cu organizațiile care au organizat tulburările în masă din 7 aprilie 2009, cînd au fost devastate clădirile Președinției și Parlamentului. Declarația a fost făcută marți, în cadrul unei conferințe de presă la Agenția „Novosti-Moldova”, de către președintele Mișcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru.

„În particular, este vorba de organizația Noua Dreaptă”, a spus Pascaru, potrivit căruia, ulterior, Simion a fugit în România și pînă în prezent acesta nu a fost pus sub acuzație.

„Această persoană le provoacă cetățenilor Moldovei o atitudine negativă față de statul vecin”, a menționat președintele „Voievod”. Potrivit lui Pascaru, Simion mai bine pleca în județele secuiești din România sau în Ucraina și încerca acolo să organizeze ceva.

„Însă este periculos să te confrunți cu locuitorii acestor țări în baza disensiunilor interetnice și Simion se pare că știe acest lucru. În Moldova însă, lumea s-a deprins să rămînă indiferentă față de orice. Așa persoane ca Simion merge prin școlile noastre și ne zombează copiii cu diferite povești pseudoistorice, iar noi continuăm să tăcem”, a spus Pascaru.

Potrivit președintelui Mișcării „Voievod”, „publicul larg nu cunoaște încă cine îl finanțează pe Simion și pe alții din tagma lui, pe ce bani el îi turmentează pe tinerii din Moldova care încă nu au o viziune formată și ulterior îi cheamă să participe la demonstrații antistatale”.

Adepții unirii Moldovei cu România au organizat, sîmbătă, la Chișinău, un marș de protest împotriva alipirii Basarabiei la Rusia în anul 1812, în conformitate cu Tratatul de pace de la București încheiat cu Imperiul Otoman. Participanții la acțiune au scandat lozinci antirusești și apeluri la unirea Moldovei cu România. În seara zilei de duminică, sute de unioniști au blocat timp de o oră punctul de trecere a hotarului cu România în semn de protest față de decizia autorităților de a-l expulza din Moldova pe liderul Platformei „Acțiunea 2012”, George Simion. Organele de drept ale Republicii Moldova l-au declarat pe Simion persoană indezirabilă pentru „organizarea unor acțiuni îndreptate împotriva ordinii constituționale”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?