Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Reparația drumului Hînceşti-Cimişlia va fi finalizată în decembrie 2015

20 mai. 2015,, 15:30   Economie
3529 0
Ремонт дороги Хынчешты-Чимишлия завершится до конца 2015 г.
Foto: nabludatel.ru
Reabilitarea traseului Hînceşti-Cimişlia se desfăşoară conform graficului, iar întregul volum planificat urmează să fie finalizat pînă în decembrie anul curent. Asigurările au fost date de către reprezentanţii ambelor companii desemnate pentru reconstrucţia drumului, în cadrul vizitei pe şantier a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Proiectul de reabilitare a drumului Hînceşti-Cimişlia cu o lungime de 39 km a demarat în vara 2014. Investiţia pentru acest drum este de 268 milioane de lei, bani proveniţi din suportul financiar oferit de Banca Europeană pentru Investiţii BEI.
În timpul vizitei pe şantier, ministrul a precizat că ambele companii contractate sînt din Republica Moldova şi au demonstrat o bună mobilizare. „Mă bucur că firme din Republica Moldova s-au ridicat la capacităţile celor străine şi pot cîştiga tendere internaţionale, dar şi au arătat o mobilizare bună. Este de apreciat şi faptul că la lucrări sînt antrenaţii cca 200 de muncitori, toţi din Moldova”, a menţionat Vasile Botnari.

Totodată, funcționarul a subliniat că va monitoriza lucrările şi la capitolul calitate. „Cerinţele la calitate sînt la acelaşi nivel ca şi faţă de companiile internaţionale. Şi la fel vom fi exigenţi în respectarea normelor de calitate”, a punctat ministrul Transporturilor.

În total, pe această porţiune vor fi reabilitați 39 km de drum, reconstruite 17 poduri, reparate 62 de podeţe. De asemenea, în cele 3 sate de pe traseu vor fi amenajate trotuarele, accesele şi intrările în curţi, reconstruit sistemul de evacuare a apei.

Precizăm că, pentru reabilitarea segmentului Hînceşti-Cimişlia al traseului naţional R3 Chișinau – Hîncesti – Cimislia-Basarabeasca, Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat, pe 12 august 2014, două contracte în valoare totală de circa 268 de milioane de lei (14 milioane de euro), care prevăd reabilitarea drumului pînă la 30 noiembrie 2015. Contractele au fost cîştigate în cadrul unui tender internaţional de companii autohtone „Lusmecon” şi „Rutador”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?