X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

UE va aloca 3 miliarde de euro pentru promovarea investițiilor în Moldova, Ucraina și Georgia

19 mai. 2015,, 18:00   Economie
3031 3
ЕС выделит 3 млрд. евро на продвижение инвестиций в Молдову, Украину и Грузию
Foto: voicesevas.ru
Organizațiile și instituțiile financiare europene sînt dispuse să aloce 3 miliarde de euro pentru promovarea investițiilor în Moldova, Ucraina și Georgia, care au semnat anterior acorduri de asociere cu Uniunea Europeană, informează NOI.md.

Potrivit presei ucrainene, informația respectivă a fost comunicată de Reprezentanța UE în Ucraina. În cadrul unui briefing cu ușile închise, care a avut loc în incinta Reprezentanței UE la Kiev în ajunul summitului Parteneriatului Estic de la Riga, au fost discutate aspecte ale cooperării dintre Ucraina și UE.

În cadrul briefingului s-a menționat că organizațiile financiare din UE intenționează să aloce 3 miliarde de euro pentru promovarea investițiilor în statele care au semnat cu UE acorduri de asociere: Moldova, Ucraina și Georgia. În afară de această, Ucraina urmează să primească un suport macrofinanciar în mărime de 1,8 miliarde de euro sub formă de credit pe termen lung, cu o rată a dobînzii mici. Prima tranșă din acest credit va fi oferită în timpul apropiat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?