Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un businessman propune Guvernului un proiect de livrare a producţiei agricole în Rusia

19 mai. 2015,, 17:15   Economie
3649 1
В Воронеже ждут сельхозпродукцию из РМ. Что скажет правительство?
Foto: infotag.md
Un businessman din Slobozia, preşedintele companiei "Dobrodeli", Anatoli Potacevschi, propune Guvernului Moldovei să înceapă un proiect de livrare a producţiei agricole în regiunea Voronej din Rusia. El a relatat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că are o înţelegere cu Guvernul regiunii Voronej în persoana guvernatorului Alexei Gordeev.

"Este vorba despre crearea în localităţile din regiune a unei reţele de gherete pentru vînzarea legumelor şi fructelor moldoveneşti pentru pensionari, la preţuri accesibile. Partea rusească este dispusă să finanţeze 70% din costul proiectului, pe care, în general, îl estimez la $1 milion", a spus el.

Potacevschi a menţionat că recent a fost la două pieţe din Voronej şi poate "cu toată convingerea afirma că acolo produsele moldoveneşti nu sînt date uitării".

"Astăzi compania "Dobrodeli" a primit un cod fiscal ca agent economic al Moldovei. Adică noi putem relua livrările în Rusia. Consider că la prima etapă ne putem axa pe Voronej, iar apoi să extindem reţeaua de gherete prin regiune. Însă, pentru a începe activitatea comercială, sînt necesare resurse. Aş dori să adresez o propunere de cooperare S.A. "Moldovagaz" şi Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare a Moldovei", a spus el.

Antreprenorul este convins că, dacă va fi sprijinit la Chişinău, deja în curînd vor putea fi începute livrările de producţie proaspătă din Moldova în Federația Rusă.

"Trebuie să înţelegem că piaţa rusă şi piaţa CSI în general reprezintă un potenţial enorm nefolosit de Moldova. Pe piaţa europeană nu sîntem percepuţi din cauza cerinţelor înalte de calitate, complexitatea certificării şi altele, iar în Rusia fructele şi legumele din Moldova se vor vinde. Nu vom putea pe deplin să acoperim necesităţile lor. În plus, livrările ample din Moldova implică angajarea oamenilor, iar munca înseamnă bunăstare. Sînt sigur că, dacă proiectul companiei "Dobrodeli" va fi sprijinit la nivel de stat, deja în curînd în regiunea Voronej vom putea angaja în cîmpul muncii mii de cetăţeni ai Republicii Moldova", a spus antreprenorul, menţionînd că Moldova, din cauza amplasării sale geografice, nu poate fi doar în Europa sau doar în Est – ea se află la mijloc şi trebuie să folosească acest avantaj.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?