X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Muzeul „Mihail Kogălniceanu” la 50 de ani de la fondare

19 mai. 2015,, 15:50   Societate
2862 0

Foto: wordpress.com

La 18 mai curent, Muzeu Naţional de Literatură „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău a sărbătorit 50 de ani de la fondare. Cu acest prilej, la Uniunea Scriitorilor a fost organizat un eveniment jubiliar la care au fost prezenți diverși scriitori, poeți, prozatori și critici literari, informează NOI.md.

În cadrul ceremoniei a participat și viceministrul Culturii Gheorghe Postică, care, în mesajul său de felicitare, a menționat importanța existenței Muzeului în țara noastră, asociindu-l cu Muzeul Național de Istorie, Muzeul de Etnografie și Istorie naturală și Muzeul de Artă al Moldovei. În context, oficialul a afirmat că vor fi deschise filiale în diferite regiuni ale țării, unde vor fi expuse cărți vechi de o importanță deosebită.

Muzeul „Mihail Kogălniceanu” a fost creat în anul 1965 sub egida Uniunii Scriitorilor din Moldova și deține o colecție de cărți care datează din timpurile străvechi (anii 1600), începînd cu scrierea de mînă pînă la tiparul modern. Colecția Muzeului constă din numeroase exponate, printre care cărți, obiecte de artă, documente. La colectarea celor mai rare cărți din cadrul Muzeului au contribuit nume notorii ale literaturii române, iar studenții de la Universitatea de Stat din Moldova și de la cea din Cernăuți au contribuit la evoluția acestui muzeu prin intermediul multiplelor expoziții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?