X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Membrii Adunării Parlamentare a NATO au discutat despre extinderea alianţei

18 mai. 2015,, 14:55   Externe
2184 1

Foto: ruvr.ru

Preşedintele Adunării Parlamentare a NATO, Michael Turner, a pledat, duminică, în favoarea extinderii alianţei transatlantice, în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Budapesta, relatează MTI.

NATO trebuie să fie deschisă faţă de extinderea alianţei, a declarat preşedintele Adunării Parlamentare a NATO, Michael Turner. El a afirmat că fiecare ţară trebuie să îşi decidă propriul viitor fără teamă sau presiune din exterior şi că Ucraina are, de asemenea, dreptul de a-şi decide propria soartă. O Ucraină democrată nu reprezintă nicio ameninţare pentru nimeni şi, prin urmare, nici pentru Rusia. Turner a subliniat, de asemenea, că acţiunile Rusiei în Ucraina sînt o încălcare a dreptului internaţional.

El a subliniat că Adunarea Parlamentară susţine extinderea NATO, pentru că aceasta înseamnă stabilitate şi securitate pentru ţările care vor adera.

Vorbind despre ameninţarea din Orientul Mijlociu, Turner a declarat că Europa şi Statele Unite trebuie să colaboreze pentru a combate Statul Islamic.

Preşedintele Parlamentului ungar Laszlo Kover a discutat cu Turner despre extinderea NATO. Kover a declarat că alianţa transatlantică este una dintre priorităţile politicii externe ungare şi că Budapesta susţine aderarea tuturor celor patru ţări candidate (Bosnia, Muntenegru, Macedonia şi Georgia) la NATO.

Mihaly Balla, preşedintele delegaţiei ungare a subliniat importanţa extinderii NATO, afirmînd că adunarea va anunţa o decizie luni.

Ministerul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că NATO trebuie să se adapteze noului mediu privind securitatea şi să răspundă provocărilor.

Vorbind după o întîlnire cu adjunctul secretarului general al NATO Alexander Vershbow, ministrul de Externe a declarat că este important ca alianţa militară să implementeze planul de acţiune aprobat la summitul din 2014 din Ţara Galilor imediat ce va fi posibil, pentru a da asigurări că forţele sale sînt capabile de un răspuns rapid.

Szijjarto a subliniat că Guvernul ungar a implementat mai multe măsuri care au contribuit la îmbunătăţirea capacităţilor alianţei. El a afirmat, de asemenea, că este în interesul Ungariei ca NATO să înfiinţeze posturi de comandă în ţară, aşa cum a făcut în alte ţări membre. Ministrul l-a informat pe adjunctul secretarului general că Ungaria va organiza un exerciţiu militar comun cu alte ţări din regiune în vară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?