Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Aleea domnitorilor din Cricova va fi inaugurată cu mare fast de hramul localităţii

18 mai. 2015,, 15:30   Societate
3335 0

Аллея господарей будет открыта в Крикова в день города
Foto: ipn.md

O alee cu 11 busturi din bronz ale domnitorilor Moldovei din perioada medievală şi până la începutul secolului al XIX-lea va fi inaugurată vineri, 22 mai, în scuarul central din oraşul Cricova, chiar în ziua în care localitatea îşi serbează hramul. Primarul de Cricova, Valentin Guţan, a declarat pentru IPN că la inaugurarea aleii va participa ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, iar un sobor de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Vladimir, va oficia o slujbă de binecuvântare.

Valentin Guţan a precizat că la eveniment vor participa şi preşedinţi a 5 consilii judeţene din România, care au donat 6 din cele 11 busturi. Alte 5 busturi au fost confecţionate din sursele bugetului oraşului Cricova şi au costat aproximativ 1 milion de lei. Edilul a adăugat că în aceeaşi zi localitatea va fi vizitată de delegaţi din mai multe localităţi din Ucraina şi România, cu care oraşul are încheiate acorduri de înfrăţire.

La ora 13.00, cei mai talentaţi copii din oraşul Cricova vor evolua în cadrul unui concert organizat în centrul localităţii, iar la ora 19.00 în scenă vor urca artişti autohtoni de muzică populară. Sărbătoarea va culmina cu focuri de artificii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?