Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Elevi şi studenţi pasionaţi de sfera IT au participat la concursul "Generaţia Z"

18 mai. 2015,, 14:30   Ştiinţă şi IT
5184 3
"Поколение Z" в Молдове: 14 человек победили в конкурсе министерства информационных технологий
Foto: ampby.org
"Generaţia Z" şi-a desemnat câştigătorii. 50 de elevi şi studenţi, pasionaţi de tehnologiile IT, au participat la un concurs organizat în premieră de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. 14 dintre cele mai ingenioase proiecte au fost premiate.

Printre cei care s-a învrednicit de premiu este şi Dumitru Duca, student la Facultatea de Fizică a Universităţii de Stat. Tânărul este pasionat de mic de noile tehnologii, iar în cadrul concursului a prezentat un dispozitiv care asigură parametrii climatici în sere.

"Dacă umiditatea aerului se ridică mai sus de valoarea maximală, atunci se conectează ventilatorul automat şi scade această umiditate. Dacă scade umiditatea solului, atunci se conectează pompa mecanică care udă toate plantele din seră. La calculator se transmit toate datele privind starea serei", a explicat studentul

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este de a identifica şi promova tinerele talente din domeniul IT.

"Sentimentul pe care-l retrăiesc acum este cel de mândrie şi mă face să fiu şi mai încrezător de faptul că Moldova are un viitor foarte bun în dimensiunea societăţii informaţionale. Eu sper că la concursul următor, în sală vor fi reprezentanţi ai mai multor companii, de fapt, care vor vâna aceşti specialişti", a declarat ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip.

Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai ingenioase proiecte.

"Participanţi au fost foarte mulţi, în final noi am selectat cele mai deosebite lucrări. Membrii juriului pot să aprecieze uşor o lucrare care într-adevăr merită să fie menţionată şi apreciată."

Învingătorii s-au ales cu diplome, burse de studii în universităţile din Moldova, laptop-uri, tablete şi smartphone-uri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?