Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Software made in Moldova. Încearcă şi vezi cum e să fii şofer în Chişinăul virtual

18 mai. 2015,, 10:20   Societate
3497 0

Трое молдавских студентов создали игру, в которой можно побыть водителем столичной маршрутки
Foto: publika.md

Mulți dintre locuitorii Capitalei circulă cu transportul public prin oraș, dar puțini înţeleg cu adevărat ce înseamnă să fii șofer de maxi taxi, troleibuz sau autobuz. Trei tineri au încercat să răspundă la această întrebare, printr-o aplicație virtuală. Aceasta este, de fapt, un joc prin care este simulată o călătorie prin Chişinău.

Aplicația, numită "Chișinău Transport Public", este un joc, prin care utilizatorii pot intra în pielea unui șofer din oraş. Pe străzile, care sunt asemănătoare celor din Capitală, acesta adună câte trei lei, pe care îi utilizează ulterior pentru a-și procura un troleibuz sau un taxi.

Aplicația a fost realizată de trei studenți din anul întâi la Universitatea Tehnică şi se bucură deja de popularitate.

"A fost primită foarte bine de oameni. Nu ne-am așteptat la așa o popularitate și să aibă așa succes. Reacții au fost diferite. Unii nu au fost mulțumiți de partea grafică", spune autorul Nicu Maxian.

Timp de patru luni, de când a apărut noua aplicație, aceasta a fost descărcată de cel puțin 20 de mii de ori.

"Faptul că sunt banere, politicieni autohtoni, de la noi din țară, drumurile, dacă ați observat, sunt cu crăpături, specific drumurilor din Chișinău", explică Vasile Schidu, unul din coautori.

Cei care şi-au instalat aplicaţia spun că jocul este o modalitate de distracţie care îi ajută să înţeleagă mai bine cum este să fii şofer pe străzile din Capitală.

"Din copilărie mi se părea foarte nostimă chestia asta cum șoferii de microbuz reușesc să prindă toți călătorii, să ia de la toți lei, să conducă și să mai bea cafea. Am ajuns să am aplicația asta care îmi permite mie să înțeleg cât de interesant este să fii șofer de microbuz", zice un elev.

Aplicația este disponibilă pentru Android și PC şi este gratuită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?