X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ostaf: Societatea civilă trebuie să găsească formula de conlucrare cu guvernul

18 mai. 2015,, 09:00   Societate
2303 0
Остаф: Гражданское общество должно найти формулу сотрудничества с правительством
Foto: ipn.md
Directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, spune că societatea civilă înţelege că fără guvern este imposibil să promovezi interesele cetăţenilor, pentru că aşa e construită democraţia, iar societatea civilă trebuie să găsească o formulă care este potrivită pentru anumite situaţii, pentru a conlucra şi a coopera cu guvernul şi exponentul guvernului, prim-ministrul. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN.

Directorul CReDO spune că oamenii care au verticalitate, integritate şi expertiză şi totodată misiunea organizaţiei şi interesul public în faţă, nu au nicio problemă să stea la o masă rotundă sau la o discuţie cu oricine ar fi. „Dacă vorbim despre contextul specific, concret în care ne aflăm, ne aflăm într-o situaţie în care Guvernul Gaburici este instalat doar pentru o perioadă scurtă de timp, sincer vorbind, pentru că aceasta contează, să vorbim direct şi sincer, nu este foarte clar care este perspectiva acestui guvern şi în ce măsură acest guvern este instalat pentru o perioadă rezonabilă de timp, în care poţi construi o conlucrare durabilă”, a specificat Sergiu Ostaf.

Reprezentantul societăţii civile a adăugat că e nevoie de o perioadă de timp în care ambele părţi se acomodează la o anumită situaţie şi constată o durabilitate a unei instituţii şi funcţionalităţii acesteia. Şi în momentul în care există aceasta, atunci trebuie să fie găsit un cadru general de conlucrare, aşa cum a fost, de exemplu, Consiliul Naţional de Participare. „În sensul acesta, prim-ministrul Gaburici are această responsabilitate să lanseze un cadru general de cooperare, eu numesc aceasta CNP, după care se propun alte instrumente şi formule de conlucrare complementare, dar nu să ne solicite ad-hoc, în timp de o zi şi o noapte, la o întrevedere în care să se discute unele iniţiative din domeniul anticorupţie. În sensul acesta, în opinia mea, s-a procedat, cel puţin aşa moale spunând, neclar pentru mine”, a constatat Sergiu Ostaf.

Prim-ministrul Chiril Gaburici a convocat, vineri, o şedinţă cu reprezentanţii societăţii civile la care a discutat despre acţiunile lansate de acesta în domeniul combaterii corupţiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?