X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova se va deschide centrul modern gaztrain pentru instruirea lucrului cu tehnologii în domeniul energetic

16 mai. 2015,, 17:00   Ştiinţă şi IT
5159 3
Откроется современный центр для обучения технологиям в энергетике
Foto: ampravda.ru
În Moldova se va deschide centrul modern pentru instruire "GazTrain", cu sprijinul financiar al Guvernului Germaniei pentru educarea tehnicienilor în lucrul cu tehnologiile şi utilajele în domeniul energetic.

Potrivit agenţiei "Infotag", Sanda Zaharie, reprezentant al partenerului proiectului Spelleken Associates, a spus că deschiderea centrului "GazTrain" va avea loc pe data de 18 mai.

"Luni va fi organizat curs de instruire de doua săptămâni pentru doritorii de a-şi spori gradul de formare în domeniul instalaţiilor energetice. Centrul este dotat cu cele mai noi instalaţii de gaz şi combustibil solid, acordat de liderul pe piaţă - compania Viessmann. Scopul proiectului este popularizarea tehnologiilor eficiente şi educarea tehnicienilor locali în exploatarea şi repararea echipamentelor sofisticate", a spus ea.

Cursurile de instruire vor fi desfăşurate de specialişti din Moldova şi România, precum şi ingineri germani. Academia Viessmann va emite certificate de absolvire a cursului.

La deschidere vor fi prezenţi oficiali din cadrul Guvernului Moldovei, compania MoldovaGaz şi Flacăra Albastră, Ambasada Germaniei în RM şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, care cooperează cu centrul "GazTrain".

Bugetul proiectului - 300 mii euro. Cursul de instruire - 100 euro.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?