X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Urechean deschide parantezele. Iată de ce a decis să revină la Primărie

15 mai. 2015,, 11:30   Politică
4362 9
Серафим Урекян раскрывает скобки. Вот почему он решил вернуться в примэрию
Foto: moldnews.md
În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Serafim Urechean, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la primăria capitalei, a spus de ce a decis să revină la Primărie, după ce anterior a condus-o timp de peste 11 ani.

„În 2005, cînd a trebuit să plec de la Primărie, în Republica Moldova era o situaţie politică specifică. Şi cînd spun că a trebuit să plec nu exagerez deloc. Atunci, dacă vă amintiţi, lupta cu comuniştii lui Voronin intrase într-o nouă fază. În alegerile parlamentare din acel an, blocul electoral pe care l-am condus a înregistrat un rezultat destul de bun, obţinînd 34 de mandate de deputat din 101. Acel rezultat trebuie să-şi găsească o dezvoltare în continuare şi eu, împreună cu colegii mei, mizam că ni se va alătura şi Partidul Popular Creştin Democrat, care avea 11 mandate, şi împreună vom face o opoziţie puternică, care ar fi fost în stare să-i determine pe comunişti să revină în albia unui comportament democratic normal, iar în perspectivă să reuşim trecerea acestora de la guvernare în opoziţie. Din păcate, atunci trei partide democratice, inclusiv două ce au promovat în Parlament în cadrul blocului electoral pe care l-am condus, au decis să se alieze cu comuniştii şi, în această situaţie, nor rămîneam singuri în faţa guvernării roşii, rămîneam unica speranţă a electoratului democratic”, a spus Serafim Urechean.

El a precizat că atunci a înţeles că „urmează o luptă crîncenă cu comuniştii şi cu cei care-i susţineau şi în aceste condiţii nici vorbă nu putea fi de rămînerea la primărie”. „Cît de mult mi-aş fi dorit să continui toate acele proiecte demarate care vizau dezvoltarea municipiului, a trebuit să trec în Parlament şi să-mi asum rolul de lider al opoziţiei într-o situaţie în care, repet, avînd şi trădările la care au recurs unele partide pretins democratice, altcineva nu avea cine să facă acest lucru”, a menţionat Serafim Urechean.

El a declarat că acum a decis să revină la primărie, pentru că „are o datorie faţă de cetăţeni” şi trebuie să ducă la bun sfîrşit multe proiecte importante ca Chişinăul să devină cu adevărat un oraş european, modern.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?