X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

OSCE a anunţat despre începerea activităţii misiunii de monitorizare a alegerilor locale

15 mai. 2015,, 09:45   Politică
2580 1
Foto: ruvr.ru
Oficiul pentru instituţii democratice şi drepturile omului al OSCE a anunţat despre începerea activităţii în RM a Misiunii de monitorizare a alegerilor locale generale din Moldova. Anunțul a fost făcut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele Misiunii, Kimmo Kiljunen, informează agenţia "Infotag".

Potrivit lui, Misiunea, formată din observatori din diferite state membre ale OSCE, va acoperi tot teritoriul ţării. Misiunea de bază este formată din 12 experţi, la care s-au alăturat alţi 14 observatori pe termen lung din cîteva state membre ale OSCE. La Misiune s-a alăturat şi delegaţia Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.

"Observatorii vor urmări în ce măsură alegerile standardelor internaţionale de desfăşurare a alegerilor democratice. Vor urmări procedura de înregistrare a candidaţilor, campania electorală, activitatea organelor electorale şi a structurilor de stat", a spus Kiljunen.

OSCE va pregăti un raport preliminar cu aproximativ două săptămîni înainte de alegerile din 14 iunie şi va prezenta concluziile preliminare la a doua zi de după alegeri. Peste două luni de la alegeri Misiunea va prezenta un raport de totalizare, în care, la necesitate, se vor conţine recomandări privind modul de îmbunătăţire a procesului electoral pe viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?