Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cuba are vaccinul împotriva cancerului pulmonar

14 mai. 2015,, 03:00   Externe
8933 3

Foto: antena3.ro

Cercetătorii cubanezi ar fi pus în ultimii ani la punct un vaccin împotriva cancerului pulmonar. Din cauza embargoului american impus în urmă cu 55 de ani, epocala descoperire nu a putut părăsi insula din Caraibe.Eforturile de normalizare a relaţiilor între Cuba şi SUA ar putea însemna că acest vaccin, în cazul în care îşi va dovedi eficienţa, va ajunge în întreagă lume.

“Cimvax” - de la CIM, Centrul pentru Imunologie Moleculară din Havana - a trecut deja prin mai multe faze de testare şi de câţiva ani este folosit în Cuba, scrie Wired.com, citat de ştirileprotv.ro. El nu atacă tumorile, ci distruge o proteină produsă de acestea care duce la proliferarea ţesuturilor cancerigene şi astfel opreşte metastaza. În plus, are şi un nivel de scăzut de toxicitate şi este ieftin.

Vaccinul a trecut deja cu succes de primele două faze de testare în Cuba iar acum, în urmă unui acord între Washington şi Havana, va trece prin teste clinice şi în SUA, pentru a primi aprobare de la Administraţia americană a Alimentelor şi Medicamentelor. Acest proces va dura totuşi mai mult de un an, deci mai e mult până când vaccinul să ajungă în restul lumii, inclusiv în România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?