Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Эксперты расшифровали дипломатические сигналы Лаврова Керри

13 mai. 2015,, 19:00   Externe
5616 5

Foto: citynews.com

Serghei Lavrov şi John Kerry s-au întîlnit ieri la Soci pentru a discuta despre relaţiile internaţionale şi bilaterale. Ministerul rus de Externe, care nu a făcut comentarii pe tema discuţiilor, a scris pe Facebook despre schimbul de cadouri dintre cei doi diplomaţi, relatează Russia Today, potrivit mediafax.

Lavrov i-a oferit omologului său american un tricou cu simbolurile victoriei sovietice în faţa Germaniei naziste, din urmă cu 70 de ani, pe care Rusia a comemorat-o recent printr-o paradă militară grandioasă.

El i-a dat de asemenea lui Kerry două coşuri cu roşii şi cartofi care, potrivit purtătoarei de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, "au o legătură îndepărtată cu cei oferiţi (lui Lavrov) de colegul său american cu ceva timp în urmă".

În ianuarie 2014, Kerry i-a oferit lui Lavrov doi cartofi mari din Idaho, cu ocazia unei întrevederi pe care au avut-o la Paris. Lavrov a declarat ulterior că o fermă rusească i-a cerut să doneze cartofii pentru experimente. La rîndul său, John Kerry i-a oferit marţi lui Serghei Lavrov o colecţie de citate din presa rusă despre care a declarat că "nu reflectă adevăratul potenţial al relaţiilor ruso-americane", conform paginii de Facebook a Ministerului rus de Externe.

Ulterior, secretarul de presă al ambasadei SUA la Moscova a scris pe Twitter că John Kerry i-a oferit de fapt lui Lavrov o servietă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?