Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Soldatii americani vor uniforme invizibile

12 mai. 2015,, 22:00   Externe
4743 2

Foto: antena3.ro

Armata americana a lansat o licitatie pentru obtinerea de uniforme confectionate dupa tehnologia stealth, scrie cotidianul britanic Daily Mail. Potrivit publicatiei, militarii americani vor ca materialul uniformei lor sa fie precum pielea unui cameleon, schimbandu-si constant culoarea si desenul in functie de ceea ce este in jur.

In acelasi timp, uniforma nu trebuie sa fie grea. Daca s-ar impune o sursa de alimentare, ea nu trebuie sa depaseasca 900 de grame, iar autonomia ei de functionare trebuie sa fie egala cu patru ore cel putin. Tesatura trebuie sa reflecte, totodata, lumina infra-rosie.

Invizibilitatea totala pentru obiecte de dimensiuni considerabile este "fundamental imposibila", a reactionat Martin Wegener, de la Institutul tehnologic din Karlsruhe. In 2006, profesorul britanic John Pendry a estimat ca, folosind metamaterialele, lumina poate fi oprita in jurul unui obiect, care devine, astfel, invizibil. Dar si in prezent, oamenii de stiinta nu au trecut de etapta experiementala, noteaza publicatia citata.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?