Pre┼čedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Soldatii americani vor uniforme invizibile

12 mai. 2015,, 22:00   R─âzboi ├«n Ucraina
4406

Foto: antena3.ro

Armata americana a lansat o licitatie pentru obtinerea de uniforme confectionate dupa tehnologia stealth, scrie cotidianul britanic Daily Mail. Potrivit publicatiei, militarii americani vor ca materialul uniformei lor sa fie precum pielea unui cameleon, schimbandu-si constant culoarea si desenul in functie de ceea ce este in jur.

In acelasi timp, uniforma nu trebuie sa fie grea. Daca s-ar impune o sursa de alimentare, ea nu trebuie sa depaseasca 900 de grame, iar autonomia ei de functionare trebuie sa fie egala cu patru ore cel putin. Tesatura trebuie sa reflecte, totodata, lumina infra-rosie.

Invizibilitatea totala pentru obiecte de dimensiuni considerabile este "fundamental imposibila", a reactionat Martin Wegener, de la Institutul tehnologic din Karlsruhe. In 2006, profesorul britanic John Pendry a estimat ca, folosind metamaterialele, lumina poate fi oprita in jurul unui obiect, care devine, astfel, invizibil. Dar si in prezent, oamenii de stiinta nu au trecut de etapta experiementala, noteaza publicatia citata.

0

A╚Ťi g─âsit o eroare ├«n text? Marca╚Ťi-o ╚Öi tasta╚Ťi Ctrl+Enter

┬ę Business

Moldova, ├«mpreun─â cu Ucraina, a primit statutul de ╚Ťar─â candidat─â la UE. Cum, ├«n opinia dumneavoastr─â, se va schimba via╚Ťa moldovenilor?
Binecuv├«ntat este cel care st─âp├«ne╚Öte ferm cuv├«ntulÔÇŽđÜđ░ĐéĐÇĐâđ║ đĺđ░đ╗đÁĐÇđŞđ╣
Cartea neamuluiđÜđ░ĐéĐÇĐâđ║ đĺđ░đ╗đÁĐÇđŞđ╣
Balade despre str─âmo╚Öiđíđ░đŻđ┤Đâđ╗ĐĆđ║ đĺđ╗đ░đ┤đŞĐüđ╗đ░đ▓