X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Drumul care leagă 22 de sate din raioanele Strășeni și Orhei va fi reconstruit

12 mai. 2015,, 17:30   Economie
5457 1

Отремонтируют трассу, связывающую 22 села Страшенского и Оргеевского районов
Foto: newsmoldova.md

O importantă reţea de drumuri regionale şi locale din raioanele Străşeni și Orhei, care va face conexiunea dintre 22 de localităţi şi va asigura accesul locuitorilor către traseele naţionale de drumuri, va fi reabilitată în următorii trei ani. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, care a efectuat o vizită de lucru pe şantierul de reabilitare a drumului Străşeni-Voinova, informează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari a precizat că aceste drumuri vor fi reconstruite din mijloacele Fondului rutier și ale Băncii Mondiale. În urma realizării acestui proiect va fi asigurat accesul pentru 45 de instituții școlare și 12 centre medicale din mediul rural.

„Deja am început reabilitarea a 21 km de drum local care asigură legătura dintre 5 sate – Voinova, Chirianca, Zubreşti, Recea, Ghelăuza. În acest scop, în anul 2014, din Fondul rutier au fost asimilați 15 milioane de lei. Vom continua reparația drumului, care va fi asfaltat și va avea două benzi de circulație, iar pentru aceasta, din Fondul rutier am alocat încă 35 milioane de lei”, a declarat Vasile Botnari.

Funcționarul a spus că o altă porțiune de drum, ce va face următoarea conexiune de la satele Chirianca – Zubrești – Gălești – Găleștii Noi – Bucovăț, a fost propusă pentru includerea în programul de reabilitare a drumurilor locale susținut de Banca Mondială. Botnari a menționat că anul acesta va fi realizată proiectarea drumului ce va asigura accesul spre alte 5 sate, astfel ca pînă în anul 2017 acest drum să poată fi finalizat, iar oamenii să aibă acces la instituții sociale importante.

De asemenea, pentru includerea în proiectul Băncii Mondiale a fost propus drumul care face legătură între or. Strășeni și satele Saca, Mărtinești, Greblești, Codreanca, Lupa Rece, Tabăra, Vatici, Curchi, Morozeni, Breanova, Tîrzieni, Mălăiești.

Anul acesta, pentru reparația drumurilor locale, în Fondul rutier sînt prevăzuți 450 de milioane de lei, din care se preconizează reparația a circa 700 km de drumuri și străzi din intravilanul localităților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?