Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Viceministru al sănătății: Infecția HIV/SIDA rămîne a fi o problemă prioritară de sănătate publică

12 mai. 2015,, 15:35   Societate
4107 0

Foto: bigpicture.ru

În anul 2014, în Republica Moldova au fost înregistrate 831 de cazuri noi de infecții cu HIV, în total, în întreaga țară fiind înregistrate 9390 de cazuri. Astăzi, în lume avem 36 de milioane de persoane infectate de HIV, inclusiv două milioane de copii. Peste 25 de milioane de persoane de la începutul pandemiei și-au pierdut viața din cauza acestei maladii. Aceste date au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă, de către viceministrul sănătății, Svetlana Cotelea, relatează NOI.md.

Conferința de presă s-a desfășurat sub genericul „HIV nu este o sentință!”, unde s-au prezentat date statistice, programul de activități ce se vor derula pe parcursul acestei săptămîni cu ocazia Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de HIV/SIDA.

„Infecția HIV/SIDA rămîne a fi o problemă prioritară de sănătate publică atît la nivel mondial, cît și la nivel național. În pofida tuturor eforturilor, în pofida tuturor inițiativelor care sînt întreprinse la nivel național, continuăm să înregistrăm cazuri noi de această infecție”, a declarat Svetlana Cotelea.

Astfel, pe parcursul întregii săptămîni se vor desfășura în școli, pentru tineri, sesiuni informative de prevenire, acțiuni de informare a oamenilor pe stradă – „Traseul siguranței”. La fel, se va lucra și cu șoferii de autoturisme, cărora li se va vorbi despre această maladie și li se va oferi și cîte o panglică roșie. Duminică, la ora 20.00, de Ziua Mondială a Lumînărilor aprinse, vor fi aprinse lumînări în toate orașele partenere ale acestei campanii, onorîndu-se memoria celor care au decedat în urma acestei maladii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?