Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un grup de chișinăuieni propun intentarea unui dosar penal pe numele lui Dorin Chirtoacă (FOTO)

12 mai. 2015,, 15:30   Societate
7511 9
Foto: noi.md
Drept motiv pentru nemulțumirea locuitorilor capitalei a servit practica sistematică de distrugere a spațiilor verzi ale orașului, relatează NOI.md. Acoperindu-se cu realizarea planului de reabilitare și modernizare a străzilor Chișinăului, Primăria a sancționat defrișarea unui număr mare de arbori multianuali de pe străzile capitalei, în special de pe strada Vasile Alecsandri. Referindu-se la necesitatea intentării unei proces penal, chișinăuienii indică asupra unui precedent examinat recent de justiția națională – pe numele primarului orașului Tvardița, Serghei Filipov, a fost deschis un dosar penal în legătură cu defrișarea a șase arbuști de tuia putreziți, pentru restaurarea scuarului.

Unii locuitori ai municipiului Chișinău, cu care NOI.md a discutat problema distrugerii necontrolate a copacilor de pe străzile orașului, și-au exprimat unanim indignarea: „Pe strada Vasile Alecsandri creșteau niște tei minunați, care ar fi înflorit în timpul apropiat, spune Irina, originară din capitală. Dar iată că au sosit angajații Serviciului municipal și au tăiat totul de la rădăcină. Toți împrejur se revoltă. Acești tei aveau deja mulți ani, niște tulpini groase, o coroană deasă, o aromă nemaipomenită la începutul verii. Și iată cu ce ne-am ales – cu cioturi. Cărui constructor mare de drumuri i-a venit în cap să distrugă orașul verde?”

Nemulțumirea locuitorilor este atît de mare, încît ei sînt dispuși să caute dreptatea în mod oficial: „Unde este Inspectoratul Ecologic, se revoltă Victor, un alt interlocutor al reporterului NOI.md. Recent, pe numele primarului orașului Tvardița a fost deschis un dosar penal în legătură cu defrișarea a șase arbuști de tuia uscați, pentru restaurarea scuarului orășenesc. Procurorii insistau să-l închidă. Nu înțeleg de ce serviciile competente din capitală nu manifestă astfel de vigilență”, s-a arătat indignat interlocutorul.

După cum a reușit să clarifice NOI.md, în cazul primarului orașului Tvardița, Filipov, achitat de Curtea de Apel acum o lună, inițiativa privind intentarea procesului penal a fost lansată de Inspectoratul Ecologic local. Și, în pofida faptului că Filipov considera cazul drept unul angajat politic și a prezentat toate documentele necesare ce confirmă legalitatea defrișării arborilor uscați, procesul a ajuns pînă la demersul acuzării privind privarea de libertate a acestuia pe 4 ani. Însă NOI.md nu a reușit să obțină comentariile Inspectoratului Ecologic al capitalei care, printre altele, se află pe aceeași stradă, Vasile Alecsandri, 1. Linia telefonică a instituției era mereu ocupată. Probabil că ecologiștii de la Chișinău încontinuu răspund la plîngerile cetățenilor în legătură cu lupta primăriei capitalei cu spațiile verzi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?