X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova intenționează să-și reducă dependența energetică de Rusia

12 mai. 2015,, 15:00   Economie
4811 11

Молдова намерена сократить энергозависимость от России
Foto: moldova24.net

SUA vor ajuta Republica Moldova să-și consolideze securitatea energetică. Declarația aparține reprezentanților delegației Consiliului Atlantic, condusă de vicepreședintele Damon Wilson, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu viceministrul Economiei Valeriu Triboi, informează NOI.md.

Potrivit Ministrului Economiei, principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au fost asigurarea securității energetice a țării noastre, atragerea investițiilor străine directe în sectorul energetic, intensificarea cooperării dintre SUA și Moldova.

Părțile au discutat despre importanța sporirii independenței energetice a Republicii Moldova, prin identificarea surselor alternative și stimularea producției interne de energie. În acest context, Valeriu Triboi a menționat că eliminarea dependenței energetice față de Rusia, interconectarea la piața energetică europeană și modernizarea sectorului energetic sînt acțiuni prioritare pentru țara noastră.

La rîndul său, Damon Wilson a dat asigurări că SUA vor oferi expertiza tehnică necesară Republicii Moldova pentru a-și consolida capacitățile în sectorul energetic, în special în ceea ce ține de sporirea capacității de producere locală a energiei. Totodată, vicepreședintele Consiliului Atlantic a menționat că va oferi asistență și în stabilirea de parteneriate de investiții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?