Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

10 milioane de lei, alocați pentru iluminatul în scările blocurilor locative din capitală (VIDEO)

11 mai. 2015,, 18:00   Societate
3611 1

На освещение в жилых домах столицы выделено 10 млн. леев (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Consiliul Municipal Chișinău a alocat 10 milioane de lei pentru restabilirea sistemului de iluminat în scările blocurilor locative. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei, de către șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Petru Gontea, relatează NOI.md.

„Lucrările date au fost testate de Direcție timp de trei ani de zile. În proporții vom lua diferite genuri de gestionare a blocurilor. Modelul de lampă este produs de un agent din Moldova prin intermediul Societății Orbilor din Chișinău”, a menționat Petru Gontea.

Prețul unui astfel de corp de iluminat se încadrează în suma de aproximativ 350 de lei. „Dacă acesta ar fi prețul, din suma de 10 milioane de lei am putea acoperi necesitățile tuturor blocurilor locative sau marea majoritate. Pe lîngă corpul de iluminat vor mai fi și costuri legate de cabluri, întrerupătoare etc.”, a specificat Dorin Chirtoacă.

„Vorbim aici de un parteneriat cu un producător local și, mai mult decît atît, este vorba despre un parteneriat pe care îl putem face cu Societatea Orbilor din Chișinău. Pînă la urmă, este un proiect social cu ajutorul căruia să putem rezolva o problemă legată de iluminatul în scările de bloc”, a conchis primarul general.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?