Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Gaburici: Suma depozitului garantat în trei bănci se va majora pînă la 30 de mii de lei

8 mai. 2015,, 14:00   Economie
3137 1
Гарантированная сумма депозита в трех банках увеличится до 30 тыс. леев
Foto: noi.md
Suma depozitului garantat al unei persoane fizice la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank se va majora de cinci ori – pînă la 30 mii de lei. Anunțul a fost făcut joi de către prim-ministrul Chiril Gaburici, care a prezentat în Parlament raportul privind situaţia din sectorul financiar-bancar, relatează agenţia "Infotag".

Premierul a spus că Guvernul a întreprins o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei din băncile care au suferit în urma tranzacţiilor dubioase, a acordării creditelor neperformante. Una dintre măsurile pentru asigurarea stabilităţii financiare a băncilor va deveni majorarea din 1 ianuarie 2016 a sumei depozitului garantat.

"În curînd vom înainta în Parlament o serie de proiecte de lege, pentru rezolvarea problemelor cu care s-au confruntat cetăţenii. Datoriile faţă de deponenţi vor fi stinse în următorii ani. Guvernul îşi va asuma plăţile pe depozite din contul resurselor bugetare", a asigurat Gaburici.

Potrivit lui, Guvernul încă nu a decis dacă vor fi lichidate aceste bănci problemă, deşi, conform calculelor, lichidarea va costa mai puţin decît întreţinerea lor.

"Noi am iniţiat o anchetă internă şi am stabilit un plan concret de acţiuni la BNM pentru neadmiterea repetării unor asemenea momente", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?