Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Farmacişti: Diminuarea preţurilor la medicamente va avea loc cel devreme peste o lună

8 mai. 2015,, 10:45   Economie
2917 0
Снижение цен на лекарства произойдет не раньше, чем через месяц
Foto: noi.md
Diminuarea preţurilor la medicamente, promisă de Guvern, se va produce cel devreme peste o lună, după ce legea va fi adoptată de Parlament şi va fi publicată în Monitorul Oficial, a relatat agenției "Infotag" reprezentantul unei reţele de farmacii din capitală.

„Procesul de modificare a preţurilor la medicamente include cîteva etape. Prima etapă este înnoirea informaţiei din Catalogul naţional al preţurilor la medicamente. Apoi preţurile se vor modifica la depozite şi doar după aceasta în farmacii. Diminuarea cursului monedei euro a dus la diminuarea preţurilor de cumpărare. Dar înainte de a vinde noile loturi de medicamente la un curs nou, scăzut, farmaciile trebuie să vîndă loturile precedente”, a spus farmacistul.

Guvernul a aprobat ieri un proiect de lege cu privire la modificarea şi completarea Legii privind activitatea farmaceutică, în rezultatul căruia se pot ieftini sute de denumiri de preparate medicamentoase.

Ministrul Sănătăţii, Mircea Buga, a promis că circa 80% dintre medicamente pe piaţa internă se vor ieftini. Preţul mediu angro al acestora se va reduce cu 4,35%, iar în farmacii – cu 9,65%.

Ultima reducere a preţurilor la medicamente în Moldova a avut loc în ianuarie 2011. După aceasta preţurile doar s-au majorat, în special la sfîrşitul anului 2014-începutul 2015, în legătură cu deprecierea leului moldovenesc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?