X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Audieri la Parlament pe marginea situaţiei din domeniul bancar (UPDATE)

7 mai. 2015,, 21:16   Politică
1856 0

Foto: unimedia.info

(UPDATE 21:06) Cărare: Deprecierea leului nu ține de competența noastră.

(UPDATE 21:04:) Este audiată în Parlament Viorica Cărare, șefa Consiliului concurenței.

(UPDATE 21:00) Filat: Obiectul unora este foarte clar. Unii se folosesc de asta pentru a destabiliza situația din țară. În loc să stea să facă ceva aici. Ei primesc bani și instructaje din exterior. Trebuie să avem claritate și la capitolul de finanțare a partidelor.

(UPDATE 20:55) Voronin: De unde se iau atâțea bani pentru show-rile grandioase care s-au organizat și ieri la Taraclia? Asta SIS trebuie să afle.

(UPDATE 20:53) Vrabie: Acțiunile SIS-ului au fost limitate doar la raportarea în scris.

(UPDATE 20:52) Deliu: Am rămas șocat de declarațiile lui Gurin despre faptul că de câțiva ani, banii din Moldova se furau cu sacul.

(UPDATE 20:45:) Vrabie: Divulgarea informațiilor catalogate ca fiind secrete de stat pe un portal de știri este anchetată. Acum se caută legătura dintre portalul de știri și cei care au divulgat aceste informații.

(UPDATE 20:38) Vrabie: Sis-ul este activ permanent, dar în cazul anchetei celor trei bănci noi ne ne putem implica.

(UPDATE 20:35) Vrabie: Noi ne putem expune asupra anumitor decizii de judecată deoarece există legislații care nu ne permit imixtiuni în aceste procese.

(UPDATE 20:32) Untilă, PL: Sistemul nostru este putred. Se duc în pușcărie doar cei care vor sau cei care nu au bani.

(UPDATE 20:27) Vrabie: Problema Băncii de Economii este în vizorul Serviciului de Informații din 2004.

(UPDATE 20:25) Vrabie: Serviciul de Securitate nu face parte din echipa de investigație. Noi am anticipat cu mult timp înainte pericolul de destabilizare a pieții economice. În total au fost 17 note informative.

(UPDATE 20:23) Vadim Vrabie: Persoanele care au făcut declarații publice referitoare la secretele de stau s-au ales cu dosare penale secrete. Aceste măsuri de investigare necesită timp.

(UPDATE 20:20) Este audiat în Parlament directorul adjunct al SIS, Vadim Vrabie.

(UPDATE 19:46) Gurin: Şapte persoane din grupurile de administrare a băncilor sunt în stare de bănuit, iar trei persoane stau în arest.

(UPDATE 19:41) Gurin: Îmi asum rensponsabilitatea pentru a comunica unele lucruri care nu trebuie făcute public. Totul a început din anii 1999, însă în tot acest timp s-a acutizat.

(UPDATE 19:38) Este audiat în Parlament, procurorul general Corneliu Gurin.

(UPDATE 19:31) Filat: Se pot permite la ora actuală asemenea scheme? Chetraru: Consider că aici trebuie o evaluare foarte serioasă, din afară, să se vadă care e situaţia noastră şi unde ajungem.

(UPDATE 19:23) Chetraru: Urmările puteau fi mai grave dacaă nu se implica la timp.

(UPDATE 19:20) Apostol, PL: După ce s-a furat iapa, s-a pus lacăt la grajd. Se va fura şi mânzul.

(UPDATE 19:18) Chetraru: Să dăm emoţiile la o parte şi să lăsăm procurorii să-şi facă treaba.

(UPDATE 19:04) Chetraru: Actualmente 26 de funcţionari publici îşi ispăşeşc pedeapsa în puşcării.

(UPDATE 19:01) Chetraru: Sper că toate activele deturnate vor fi întoarse înapoi. Nu pot spune furate, deoarece nu am probe.

(UPDATE 18:53) Chetraru: Vă asigur că acest caz nu este simplu, conştientizez responsabilitatea maximă pe care o avem, vă asigur că o administrare ineficientă nu există doar în cazul celor trei bănci.

(UPDATE 18:49) Chetraru: Avem nevoie de experţi profesionali şi nu de rapoarte Kroll care sunt oferite pentru beletristică.

(UPDATE 18:48) Chetraru: Nu se ştia atunci cine este acest cetăţean Shor şi ce are de gând a face. Cred că banii sunt în ţară, o parte investiţi în Aeroport.

(UPDATE 18:45) Chetraru: Nicio bancă nu îşi poate permite opera cu extrageri masive de bani, în caz că toţi oamenii îşi vor scoate banii din bănci din lipsă de încredere. Persoane din exterior aşteaptă aşa crize pentru a da lovituri pe plan geopolitic.

(UPDATE 18:39) Chetraru: Cifre ale creditelor neperformante din istoricul băncilor, de la fondare: Banca Socială - 2 miliarde de lei, Unibank - 1,5 miliarde de lei şi BEM - 3 miliarde de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?