Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Obama încheie un acord nuclear cu Iranul, apoi vrea scut anti-rachetă în Golf împotriva Iranului

7 mai. 2015,, 04:00   Externe
3017 0

Foto: firstnews.ru

Președintele Barack Obama va cere aliaților Americii din Golf să creeze un sistem regional de apărare împotriva rachetelor iraniene, în tentativa de a calma îngrijorarea din zonă față de un acord nuclear cu Teheranul.La reuniunea Consiliului de Cooperare din Golf (CCG), care va avea loc la Casa Albă și apoi la Camp David, la sfîrșitul săptămânii, se așteaptă ca Obama să ceară aliaților Americii din regiune să colaboreze pentru realizarea unui scut de apărare împotriva rachetelor balistice iraniene, scrie Reuters, citând oficiali americani.

„Apărarea anti-rachetă este absolut vitală pentru CCG”, spune Riki Ellison, fondator al Missile Defence Advocay Alliance. „Ei nu sunt la fel de eficienți jucând singuri, cum sunt dacă acționează împreună.” Statele din Golful Persic au deja acces la sistemele de apărare americane anti-rachetă, cum ar fi Patriot, construit de Raytheon Co și Terminal High-Altitude Area Defense, construit de Lockheed Martin Corp.

Însă administrația Obama va cere conducerilor statelor din Golf să folosească aceste sisteme pentru a crea un scut antitachetă comun, o idee din 2013 aparținând fostului secretar de stat Chuck Hagel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?