X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Orășele europene la Chișinău și Soroca (FOTO)

6 mai. 2015,, 15:00   Societate
3541 1

Европейский городок в Кишиневе и Сороках
Foto: narod.ru

Duminică, 10 mai, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc deschiderea oficială a Orășelului European 2015 în Moldova.

Orășelul European va întruni circa 36 de proiecte finanțate de Uniunea Europeană și 19 ambasade ale statelor membre ale UE acreditate în Moldova. Oaspeții orășelului vor avea posibilitatea să participe la dezbateri publice cu oficiali locali și europeni, să guste din bucatele naționale ale țărilor europene în cadrul unui iarmaroc gastronomic, să învețe dansurile lor în cadrul unor materclassuri, să asculte lecții în școala limbilor europene.

În cadrul acțiunilor care vor fi organizate în Orășelul European, vor fi demonstrate realizările și proiectele implementate cu susținerea UE în cadrul Politicii europene de vecinătate și Parteneriatului Estic.

Un orășel european va fi deschis și la Soroca, în scuarul Cetății, unde pe 16 mai se vor reuni reprezentanți ai 13 ambasade din statele UE și vor fi prezentate aceleași 36 de proiecte. Programul distractiv va fi similar celui de la Chișinău.

Totodată, în perioada 22-24 mai, la Chișinău, în curtea Muzeului Național de Istorie vor fi derulate filme și videoclipuri europene despre susținerea pe care o acordă UE Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?