Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Confirmat. Ilan Shor a fost reținut și va fi arestat

6 mai. 2015,, 11:18   Societate
13873 7

Foto: noi.md

Ilan Shor a fost adus la CNA, are statut de învinuit și urmează să fie pus sub arest. De asemenea, urmează sa fie invitate și alte persoane. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de Angela Starinschi, purtătorul de cuvînt la CNA.

Solicitată de Deschide.MD, Natalia Cheptene, purtătoarea de cuvînt a lui Shor, a declarat pentru că nu comentează informațiile cu privire la reținerea acestuia.

Controversatul om de afaceri Ilan Shor a fost reținut. Acesta se află în prezent la sediul Centrului Național Anticorupție, unde procurorii îi prezintă învinuirea în dosareledeschise pe marginea furtului de un miliard de dolari de la Banca de Economii, a comunicat pentru Deschide.MD surse avizate.

Solicitat de Deschide.MD, șeful Procuraturii Anticorupție ne-a confirmat că la această oră procurorii se află într-o ședință operativă, fără să ne ofere însă și alte detalii.

Astăzi a expirat termenul în care, potrivit art. 63 din Codul de Procedură Penală, ancheta urma să emită ordonanța de învinuire în privința lui Ilan Shor, la expirarea a trei luni de cînd a fost recunoscut ca bănuit. În caz contrar, procurorii trebuiau fie să ceară prelungirea termenului de menținere a lui în calitate de bănuit, fie să înceteze urmărirea penală în privința acestuia.

La începutul lui februarie, ofițerii anticorupție au descins la domiciliul lui Ilan Shor, de unde l-au escortat pe acesta la sediul Centrului Național Anticorupție (CNA). Percheziții repetate, în oficiile Consiliului de Administrație al BEM și la sediile unor firme ce au beneficiat de credite dubioase, s-au desfășurat pe 17 martie, cînd Ilan Șor a fost din nou adus la CNA.

Cu această ocazie, șeful Direcției urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu a anunțat că Shor are statut de bănuit în cazul furtului de un miliard de la BEM și că pe averile acestuia a fost pus sechestru.

Cu toate acestea, după opt ore de audieri, el a ieșit foarte iritat și, la scurt timp, a plecat cu propriul avion în Turcia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?