X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cercetașii moldoveni au eternizat numele altor trei participanți la Marele Război pentru Apărarea Patriei

6 mai. 2015,, 10:20   Societate
2944 0
Молдавские поисковики увековечили имена еще трёх участников Великой Отечественной войны
Foto: newsmoldova.md
Organizațiile obștești „Clubul Istoric-Patriotic Rus” și „August” au eternizat, în cadrul proiectului militar memorial mixt „Un pas spre victorie”, numele altor trei eroi ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, relatează NOI.md.

„În urma apelului rudelor eroilor decedați, cercetașii au efectuat lucrări de căutare a mormîntului ostașului Nasrulla Hismaev și al locotenentului Mihail Stovba, care și-au vărsat sîngele în luptele pentru satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, precum și a mormîntului ostașului Andrei Omelicenko, căzut în lupta pentru satul Tănătari, raionul Căușeni”, a declarat agenției Novosti-Moldova conducătorul „Clubului Istoric-Patriotic Rus”, Alexei Petrovici.

Potrivit lui, anterior, din cauza unor inexactități în documentația de pe timpul războiului și după război, numele acestor eroi nu au fost eternizate pe memorialele edificate în satele Gura Bîcului și Tănătari.

„Datorită susținerii financiare a Centrului Rus de Știință și Cultură și participării organelor administrației publice locale, am instalat la mormintele ostașilor Hismaev, Omelicenko și a locotenentului Stovba plăci de granit cu numele ostașilor căzuți”, a spus Petrovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?