Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Parlamentul European înăsprește sancțiunile împotriva Rusiei

6 mai. 2015,, 10:45   Externe
4983 23

Foto: wikipedia.org

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat un proiect de rezoluție care solicită sancțiuni mai stricte ale UE împotriva Rusiei, în caz de neîndeplinire a acordurilor de la Minsk. Documentul va fi pus la vot în iunie, potrivit site-ului Parlamentului European, relatează korrespondent.net.

"Dacă Rusia va continua să destabilizeze situația din estul Ucrainei și nu va renunța la anexarea ilegală a Crimeei, UE trebuie să înăsprească sancțiunile și să ia în considerare posibilitatea acordării Ucrainei de arme defensive și alte tipuri de asistență militară", - spune documentul.

Documentul, de asemenea, ia act de faptul că revenirea Crimeei este vitală pentru cooperarea pe termen lung a UE cu Rusia, iar țările UE ar trebui să-și consolideze capacitățile de apărare.

"Prin plasarea de arme grele în Crimeea, Rusia creează o altă pistă de lansare, după exemplul Kaliningradului, de această dată în Marea Neagră. Timp de un an forțele defensive au fost transformate într-un grup de luptă, cu care Rusia poate să amenințe Europa Centrală, Balcanii, Europa de Sud, și, de asemenea, Mediterana de Est, și chiar Orientul Mijlociu", - a declarat eurodeputatul Ioan Mircea Pascu.

Deputații au exprimat, de asemenea, îngrijorarea în legătură creșterea presiunii din partea Rusiei la granița de est a UE, inclusiv asupra Romîniei, Poloniei și țărilor baltice.

Anterior, cancelarul german Angela Merkel a declarat că UE ar putea prelungi sancțiunile împotriva Rusiei, la summit-ul din iunie.

Merkel a reamintit că în luna martie, UE a decis de a lega problema ridicării măsurilor restrictive cu punerea în aplicare de către Moscova a acordurilor de la Minsk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?