Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În Moldova trebuie optimizate de urgenţă judecătoriile, începînd cu raioanele

4 mai. 2015,, 17:15   Societate
2957 0
Член ВСМ: оптимизацию судов нужно начать с районов
Foto: noi.md
În Moldova trebuie de urgenţă optimizat sistemul judiciar, începînd procesul de la centrele raionale, consideră membrul Consiliului Superior al Magistraturii Teo Cîrnaţ.

Solicitat de "Infotag", el a spus că principiul care trebuie pus la baza optimizării este numărul judecătorilor, iar acesta trebuie să fie cel mult şapte.

"Moldova este o ţară mică şi săracă. În 29 de raioane avem judecătorii cu un număr mai mic de judecători decît am indicat. În Vulcăneşti avem un singur judecător. Însă el lucrează într-o clădire cu două etaje, avînd un computer personal în cabinet, numărul cuvenit de subordonaţi cu cheltuielile corespunzătoare din buget", a spus el.

Cîrnaţ consideră că 44 de instanţe pentru Republica Moldova este un număr prea mare.

"Trebuie să înţelegem că şi Curtea de Apel Chişinău (CAC), care şi-a asumat prea multe cazuri, necesită reformare. Mi se pare extrem de important de divizat Curtea în două instanţe. În una vor fi concentrate dosare din cinci sectoare ale capitalei, iar în alta – din raioanele Moldovei. Atunci la Curtea de Apel Chişinău nu vor fi cozi, cînd zeci de funcţionari pleacă peste hotare, iar din bugetul statului li se achită călătoriile, dar și salarii considerabile", a conchis el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?