X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Doi primari din PLDM riscă amendă pentru nedeclararea conflictului de interese

4 mai. 2015,, 16:15   Societate
2978 1
Двум примарам от ЛДПМ грозит штраф
Foto: gagauzmedia.md
Doi primari din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM) sînt suspectaţi de conflict de interese la luarea deciziilor în favoarea rudelor. Este vorba despre primarul din Cimişlia, Gheorghe Răileanu, şi primarul satului Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, Petru Comendant.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), Comendant nu a indicat cota de 49% la întreprinderea Comenfort Grup, al cărei administrator este soţia sa. El a semnat o dispoziţie de transmitere în folosinţa companiei a două încăperi ce aparţin liceului local, unde era amplasat bufetul.

În cazul lui Răileanu, Comisia a stabilit că el a acceptat angajarea la Primărie a nurorii sale, în calitate de contabil, iar a nepoatei – în calitate de inspector pentru evidenţa populaţiei.

CNI a acordat atenţia la faptul că în ambele cazuri primarii trebuiau să delege competenţele adjuncţilor săi, pentru a nu admite conflict de interese.

Pe marginea cazurilor de admitere a încălcărilor au fost inițiată o anchetă, documentele fiind transmise Centrului Naţional Anticorupţie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, primarii riscă amendă de la 2 la 6 mii de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?