X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Manifestații ce vor avea loc în capitală cu ocazia zilei de 9 mai (VIDEO)

4 mai. 2015,, 13:30   Societate
7203 0

Программа мероприятий на 9 мая
Foto: noi.md

Pe parcursul acestei săptămîni, în preajma zilei de 9 mai, vor fi organizate un șir de manifestații dedicate Zilei Victoriei, relatează NOI.md.

Potrivit şefului interimar al Direcţiei social-umanitare şi relaţii interetnice a Primăriei Municipiului Chişinău, Violeta Crudu, pe parcursul întregii săptămîni vor fi organizate marșuri și concerte cu prilejul aniversării a 70-a a Victoriei asupra fascismului.

Astfel, la 6 mai, Consiliul coordonator al conaționalilor ruși va desfășura un marș al tăcerii, începînd cu ora 15.00, de la Complexul Memorial „Eternitate” spre strada Ciuflea. Pe 7 mai, începînd cu ora 15.00, Platforma „Patria-Rodina” va desfășura un marș și un miting în PMAN.

Potrivit Violetei Crudu, începînd cu 8 mai, Delegația Comisiei Europene va începe pregătirile pentru organizarea Zilei Europei în PMAN, iar pe data de 9 mai vor fi organizate cîteva marșuri: începînd cu ora 9.00, membri și simpatizanți ai Partidului Comuniștilor vor mărșălui de la Arcul de Triumf spre Complexul Memorial „Eternitate”, iar cei ai Partidului Socialiștilor – din Scuarul Europei spre Memorialul „Eternitate”.

Partidul Democrat va organiza un concert în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Uniunea Națională a Studenților și Tineretului va desfășura un concert în scuarul Magazinului „Unic”.

Șeful interimar al Direcţiei social-umanitare a mai anunțat că „la 410 veterani li se vor acorda ajutoare de cîte 10 mii de lei, iar la 752 de persoane asimilate participanților celui de-al Doilea Război Mondial li se vor acorda cîte 4 mii de lei. Banii vor putea fi ridicați la Moldindconbank”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?