X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Franța: Marine Le Pen îi interzice tatălui său să mai vorbească în numele Frontului Național

3 mai. 2015,, 21:00   Externe
4000 1

Foto: ruvr.ru

Președinta Frontului Național (FN) din Franța, Marine Le Pen, i-a interzis duminică tatălui său, Jean-Marie Le Pen, să mai vorbească în numele acestui partid de extremă-dreapta pe care el l-a fondat, deoarece "afirmațiile sale sunt contrare liniei fixate" de formațiune, relatează AFP. "Jean-Marie Le Pen nu mai trebuie să se poată exprima în numele Frontului Național, afirmațiile sale sunt contrare liniei fixate", a afirmat Marine Le Pen într-un interviu pentru Europe 1, iTELE și Le Monde. "Nu trebuie ca afirmațiile sale să mai angajeze mișcarea noastră", a insistat ea.

Fondator și președinte de onoare al FN, Jean-Marie Le Pen este convocat luni în fața biroului executiv al mișcării pentru a da explicații despre recentele sale declarații considerate în contradicție cu linia oficială fixată de fiica sa.

Jean-Marie Le Pen, care este de asemenea membru al Parlamentului European, a reiterat la începutul lunii aprilie afirmațiile prin care definea camerele de gazare ca un "detaliu" al istoriei celui de-Al Doilea Război Mondial, care i-au adus o condamnare penală. El a luat apărarea "lumii albe" și a criticat de asemenea programul Frontului Național și anturajul lui Marine Le Pen.

Cea mai recentă provocare a fost în timpul tradiționalei manifestații de 1 mai a FN de la Paris, cînd, deși nu era invitat, tribunul în vîrstă de 86 de ani s-a urcat pe scena oficialilor pentru a saluta mulțimea, spre nemulțumirea fiicei sale, care se pregătea să susțină un discurs. "Ultimele sale acte sunt inadmisibile", a declarat duminică Marine Le Pen. "Cred că și-a depășit complet prerogativele oferite de statutul său personal" de președinte de onoare, a adăugat ea, vorbind despre "acte de răutate".

Marine Le Pen a angajat Frontul Național într-o campanie împotriva "diabolizării" partidului, întorcînd oficial pagina compromisurilor cu mișcările neonaziste și antirepublicane, păstrînd în același timp o linie naționalistă și antiimigrație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?