X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Tesla lansează o baterie cu intenția de "a transforma energia mondială"

2 mai. 2015,, 23:30   Externe
7675 2

Foto: podrobnosti.ua

Compania californiană Tesla, care produce vehiculele electrice de lux cu același nume, a prezentat joi o "baterie pentru acasă", care va schimba, potrivit fondatorului firmei, Elon Musk, "întreaga infrastructură energetică din lume".

Bateria, numită Tesla Powerwall, poate stoca electricitatea furnizată de panouri solare sau de rețeaua de electricitate în momentul în care se livrează energie ieftină — îndeosebi noaptea, a precizat firma, citată vineri de Agerpres. Ea poate fi folosită și în cazul unor opriri de curent, adaugă Tesla.

Bateria, concepută pentru a fi fixată pe peretele casei sau în garaj, ar putea face locuințele dotate cu panouri fotovoltaice total independente de rețelele electrice tradiționale. "Scopul nostru este transformarea totală a infrastructurii energetice mondiale, pentru a o face durabilă și fără emisii de carbon", a declarat Elon Musk presei înainte să prezinte Tesla Powewall la Los Angeles.

Bateria va costa 3.500 de dolari, urmând să fie pusă în vânzare pe piața americană în vara acestui an. De anul viitor va fi livrată în toată lumea. Potrivit lui Elon Musk, Germania ar trebui să devină o piață-cheie pentru acest tip de baterie, fiind una dintre țările cel mai bine echipate cu panouri fotovoltaice din lume. Ar putea fi folosită însă și regiuni în curs de dezvoltare, unde rețelele electrice sunt adesea puțin fiabile, în pofida unei abundente energii solare.

Bateria ar putea juca un rol asemănător celui în care telefonul mobil a înlocuit liniile terestre, a adăugat patronul Tesla, care deține 26,7% din acțiunile companiei, estimate la peste 7 miliarde de dolari pe Wall Street.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?