X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Număr record de participanți la Moldova ICT Summit 2015

2 mai. 2015,, 15:00   Ştiinţă şi IT
5468 2

Număr record de participanți la Moldova ICT Summit 2015
Foto: noi.md

Moldova ICT Summit 2015, evenimentul anului în domeniul TIC, a întrunit peste 1500 de participanți, printre aceștia reprezentanți ai Guvernului, manageri de companii TIC, profesioniști și antreprenori IT, investitori, ambasadori, parteneri de dezvoltare, exponenți ai mediului academic și ai societății civile. La cele 6 sesiuni au vorbit peste 80 de speakeri, experți din Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Estonia, Israel, Italia, Lituania, Letonia, Bulgaria, Germania, România, Nigeria și Ucraina. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 29-30 aprilie la Chişinău.

Reuniunea a debutat cu sesiunea ministerială, la care Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) a propus pentru discuții publice proiectul Programului privind securitatea cibernetică a Republicii Moldova.

”Noile tehnologii facilitează procesele de dezvoltare, dar ne expun și la noi riscuri de securitate. Proiectul Programului privind securitatea cibernetică vine cu o abordare sistemică și complexă pentru a preveni aceste riscuri. Ne așteptăm la un proces de dezbateri publice eficient, să reușim să atragem și expertiză externă pentru a aprecia profunzimea și calitatea măsurilor propuse și în perioada următoare, să prezentăm acest proiect Guvernului pentru aprobare”, a accentuat ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip.

La rîndul său, președintele Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC, Veaceslav Cunev a declarat: ”Securitatea a devenit importantă nu doar pentru noi, dar pentru toată lumea. A venit timpul să întreprindem măsuri dure pentru a contracara orice tip de atentat la securitatea cibernetică a Republicii Moldova, pentru ca e un lucru ce ne vizează pe toți”.

Prezent la deschiderea Moldova ICT Summit 2015, Prim-ministrul Chiril Gaburici, a subliniat: ”Republica Moldova a demonstrat că are potențial și capacitate de a avansa în acest domeniu, exemplu fiind acțiunile întreprinse de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor și Guvern în ansamblu în vederea dezvoltării infrastructurii și pieței de servicii de telecomunicații. Industria IT are perspectivă sigură de dezvoltare în țara noastră. Nu avem resurse naturale, în schimb avem o resursă importantă – oamenii Republicii Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?