X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Inspecţia în construcţii a suspendat lucrările de amenajare a monumentului victimelor fascismului

30 apr. 2015,, 16:45   Societate
3804 0
Строительная инспекция приостановила работы по благоустройству памятника жертвам фашизма
Foto: kp.md
Inspecţia de Stat în Construcţii a direcţiei teritoriale din sectorul Centru al capitalei a suspendat lucrările de amenajare a Monumentului victimelor fascismului. Ordinul a fost semnat de vicedirectorul inspecţiei, Alexandru Untilov.

Reprezentanţii companiei contractoare SRL Pentura consideră absurde cerinţele Inspecţiei.

"Inspectorii au solicitat îngustarea aleilor de la 1,2 m la 0,8 m şi modificarea formei răzoarelor de flori amenajate. Aceste acţiuni nu sînt nimic altceva decît o nouă încercare de a zădărnici activitatea de restabilire a monumentului", au menţionat ei.

Potrivit directorului companiei, Natalia Verlan, "încercările de a zădărnici lucrările de restabilire a monumentului au loc cu regularitate, practic săptămîna trecută au fost atacaţi colaboratorii serviciului de pază, angajaţi de Comunitatea evreiască pentru a proteja obiectul, şi constructorii în timpul efectuării lucrărilor".

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Comunitatea evreiască din Moldova, pe 8 mai se planifica dezvelirea Monumentului victimelor fascismului.

"Se pare că inspecţia în construcţii nu are alte zone problemă de activitate şi nu există alte încălcări în domeniul construcţiilor. Iar noi de repetate ori am indicat faptul că spălătoria auto deschisă de compania Olmosdon şi gardul care desparte monumentul de centrul auto Mercedes-Benz nu doar se află în zona protejată a monumentului, dar şi contravin acordului de pace semnat în 2009", a spus vicedirectorul Comunităţii evreieşti, Alexandru Matveev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?