Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Başcanul Găgăuziei a prezentat noua componenţă a executivului autonomiei

29 apr. 2015,, 16:30   Politică
4540 0
Влах представила новый состав исполкома Гагаузии
Foto: rg.ru
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a prezentat noua componenţă a Comitetului executiv al autonomiei. Ea a subliniat că principalele criterii de selectare au devenit profesionalismul şi neafilierea candidaţilor, informează agenția "Infotag" cu referire la site-ul oficial al Comitetului Executiv.

"Sarcina echipei este de a îmbunătăţi situaţia social-economică din Găgăuzia. Candidatura fiecărui membru al echipei a fost discutată şi pregătită timp îndelungat. Am abordat foarte serios acest subiect", a spus başcanul.

Din precedenta componenţă a executivului în lista ce urmează a fi aprobată de Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) este doar şeful Direcţiei poliţie, Serghei Suhodol, şi şeful Direcţiei finanţe, Igor Guseinov.

În total, în executiv vor fi 20 de oameni. 65% dintre candidaţi sînt găgăuzi, 15% - bulgari, 10% - ucraineni, cîte un azer şi un rus. A fost redus dublu numărul vicepreşedinţilor. Pentru aceste funcţii sînt propuşi Olesea Tanasoglo şi Vadim Ceban. Nu a fost numit deocamdată candidatul pentru funcţia de şef al Direcţiei generale justiţie, care, conform legii, este propus de APG.

Vlah a relatat că va prezenta APG şi planul de acţiuni pentru 2015-2019.

"Planul se bazează pe programul electoral cu care am cîştigat alegerile başcanului. Detaliile acesteia şi referinţele fiecărui membru al executivului, precum şi prezentarea acestora va avea loc joi, în cadrul şedinţei APG. Sper că voi avea susţinerea deputaţilor. Ne dorim să lucrăm împreună", a spus başcanul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?