Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Restanţele la salarii au ajuns la 100 milioane lei

29 apr. 2015,, 10:15   Economie
3330 0

Foto: eurasianews.md

În prezent, în ţară se înregistrează restanţe la salarii ce se ridică la suma de 100 milioane lei, a declarat în exclusivitate pentru News-Moldova Petru Chiriac, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

„Aceste restanţe, spre regretul nostru, sînt la întreprinderile din sectorul real. Aceste restanţe sînt de 2-3 ani”, a declarat Chiriac.

Potrivit vicepreşedintelui CNSM, legislaţia actuală nu prevede constrîngerea angajatorului să achite salariile. În acest context, CNSM a înaintat propunerea de a crea un Tribunal al Muncii.

„Acest Tribunal va pune punctele pe toate conflictele individuale, litigiile colective, unde vor fi specialişti în domeniul respectării legislaţiei muncii. Astăzi asemenea specialişti poţi să-i numeri pe degete”, a adăugat Chiriac.

Vicepreşedintele CNSM a precizat pentru News-Moldova că Ministerul Justiţiei nu susţine ideea sindicatelor de a crea un Tribunal al Muncii.

„Ni se spune că au nevoie de cadre suplimentare, etc. Noi, însă, avem nevoie ca să păstrăm oamenii muncii în ţară”, a declarat vicepreşedintele CNSM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?