X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Țîrdea: Susținînd Coaliția, funcționarii europeni o încurajează să fure în continuare

28 apr. 2015,, 17:15   Politică
4457 4

Цырдя: Европейские чиновники своей поддержкой Альянса дают ему кредит воровать и дальше
Foto: noi.md

„Cred că domnul Tusk este îngrijorat nu atît de încrederea pe care o are populația Moldovei față de alianța de la guvernare, cît de scăderea credibilității față de UE, față de democrația europeană, respectiv, față de el”, a declarat pentru NOI.md deputatul Parlamentului, politologul Bogdan Țîrdea, comentînd vizita în Republica Moldova a președintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Bogdan Țîrdea a amintit că în anul 2007 ratingul de încredere a cetățenilor Moldovei față de UE era de 70%, iar în anul 2015 – doar 32%. „Este o catastrofă. Pe de o parte, este o lovitură dată democrației europene, pe de altă parte – este o lovitură în parteneriatul est-european, care practic s-a prăbușit: Armenia a aderat la Uniunea Vamală, Belarus demult este acolo, Georgia se prăbușește, Ucraina se află în stare de război, iar Moldova e în haos”, a subliniat Țîrdea.

Politologul consideră că recomandările date de Donald Tusk autorităților moldovene de a restabili încrederea populației nu au nicio componentă politică sau educativă. El (Donald Tusk – nota NOI.md) trebuia să fie mai dur, să ceară pedepsirea hoților și corupților, să ceară divulgarea numelor acestora. El ar fi putut cere reformarea cît mai rapidă a procuraturii, chiar și desemnarea în calitate de procuror general a unui reprezentant european, cum și-a dorit Europa anterior, însă nu am auzit niciun mesaj de acest fel”, a declarat expertul.

Bogdan Țîrdea a menționat că vede această vizită a lui Donald Tusk ca pe o încercare de a influența rezultatele viitoarelor alegeri locale. „Vizita unui funcționar european de asemenea rang înalt în timpul campaniei electorale înseamnă o susținere directă a alianței de la guvernare, respectiv, o imixtiune. În Codul electoral este stipulat foarte clar că în perioada preelectorală și în timpul alegerilor nu se admit niciun fel de întrevederi cu persoane din afara țării. Astfel, Coaliția încalcă propriile prevederi. Fără îndoială, susținînd Coaliția, funcționarii europeni o încurajează să fure în continuare”, a menționat Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?