Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Die Welt: Germania este neputincioasă în fața tancurilor rusești

28 apr. 2015,, 17:50   Externe
6946 1

Foto: ruvr.ru

In caz de conflict militar, Bundeswerh-ul este incapabil sa faca fata fortelor armate ale Rusiei, deoarece nu dispune de obuze suficient de puternice pentru a strapunge blindajul tancurilor T-80 si T-90, fara a vorbi de ultimul model al acestor masini, Armata, scrie cotidianul Die Welt, citat de icomemagazine.ro.

Desi armata germana poseda unul dintre cele mai bune tancuri din lume, Leopard 2, ea nu poate lansa o riposta pe masura in cazul blindatelor rusesti, a estimat observatorul militar Thorsten Jungholt. Principalul motiv il constituie absenta unei munitii capabile sa neutralizeze tancurile T-90 si versiunea modernizata a T-80.

"In momentul tragerii, obuzele cu focos tungsten, aflate in dotarea Bundeswerh, nu vor dobandi o energie cinetica suficienta pentru a strapunge blindajul acestor tancuri moderne. Pentru a reusi, ar fi nevoie de obuze cu uraniu, dificil de realizat din considerante politice", a explicat Jungholt.

In cadrul reformei Bundeswehr, numarul tancurilor Leopard 2 a fost redus la 225 de vehicule. Pe fondul agravarii crizei din Ucraina, trupele NATO au fost puse in stare de alerta. Cu aceasta ocazie, 100 de tancuri declasate vor fi repuse in serviciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?