X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Trupele ruse din Moldova s-ar putea confrunta cu probleme

28 apr. 2015,, 16:45   Politică
16228 35
Группа российских войск в Молдове может столкнуться с проблемами
Foto: blogspot.com
Acordul interguvernamental dintre Ucraina şi Rusia privind tranzitarea militarilor Federației Ruse dislocaţi temporar pe teritoriul Moldovei, posibil, va fi denunţat de Kiev. Un proiect de lege corespunzător a fost înregistrat în Rada Supremă de către deputaţii neafiliaţi din Ucraina, care fac parte din uniunea interfracţională "Svoboda", informează agenţia "Infotag" cu referire la presa ucraineană.

Autorii proiectului de lege consideră că, avînd în vedere "participarea formaţiunilor militare ale Federației Ruse la acţiunile militare din Estul Ucrainei împotriva forţelor sale armate de partea formaţiunilor militare ilegale, este raţional de denunţat acordul, care reprezintă pericol pentru securitatea naţională şi integritatea teritorială a Ucrainei".

Este vorba despre grupul de trupe ruseşti dislocat în regiunea transnistreană, care îndeplineşte funcţii de pacificare şi păzeşte depozitele de armament rusesc din Colbasna. Săptămîna trecută, despre problemele legate de aprovizionarea trupelor ruse din Transnistria a declarat şi comandantul forţelor din Districtul Militar de Vest al Federației Ruse, generalul locotenent Anatoli Sidorov, acuzînd Chişinăul de aceasta.

Potrivit lui, conducerea Moldovei "practic şantajează politic şi economic Transnistria".

"În rezultat a devenit imposibil de efectuat transportări pe cale aeriană şi feroviară, este complicată asigurarea tehnico-materială a forţelor ruse din Transnistria", a spus generalul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?